Barbus Everetti (Soytarı Balığı)
Coğrafik Kökeni: Singapur
Beslenme Biçimi: Etçil, otçul.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Cinsiyet Ayrımı: Üreme boyutuna ulaşmış dişiler daha şişkin ve daha renksiz olurlar.
Yüzme Seviyesi: Orta
Üreme: Düz yumuta dökerler
Sıcaklık: 26°C - 29°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 150 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0 - 7.0
Genel Yorum: Kendi büyüklüklerine yakın barışçıl balıklarla birarada bakılmalıdır. Büyük akvaryumlarda daha rahat ederler. Yumurtlama döneminde 2000 civarında yumurta bırakabilirler.
Barbus Schwanenfeldii (Tinfoil Barbus)
Coğrafik Kökeni: Tayland, Malezya, Brunei, Endonezya, Laos, Singapur, Vietnam
Yaşam Alanı: Büyük nehirler,dereler ve kanallar,insan yapımı kanallara da sonradan salınmıştır.
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl ancak büyük balıklarla birlikte tutulmalı.
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Cinsiyet Ayrımı: Üreme boyutuna ulaşmış dişiler daha şişkin ve daha renksiz olurlar.
Yüzme Seviyesi: Orta-Tabana yakın
Üreme: Yumurta dökerler. Dişiler yumurtlama başına birkaç bin yumurta bırakabilirler. Tinfoil barblar çok büyük boyutlara ulaştığından ancak büyük tanklarda üretilebilir. Yumurtalarını korumazlar. Ayrı bir tankta yumurtlatmak ve anaçları yumurtlama bittikten sonra hemen çıkartmanız büyümeyi başaran yavru sayınızı ciddi oranda artırır. Ayrı bir üretim tankına koyma imkanınız yoksa,yumurtaların ve yavrularının fark edilmesini engellemek için bol bitkili bir akvaryum kurmanız gerekmektedir. Tabanı komple java mossla kaplarsanız yumurtalardan aldığınız verim artar.
Sıcaklık: 22 - 25°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre
Su Sertliği: 9 - 12 °dH
pH: 6.5 - 7.0
Genel Yorum: Büyük boylara ulaşırlar bu yüzden büyük akvaryumda beslenmeliler. Akvaryumda taban ve orta bölümlerde bulunurlar, ömürleri 8 - 10 yıl kadardır.Akıntılı akvaryumlardan hoşlanırlar.Tinfoil barbuslar her ne kadar omnivor olsalar da herbivor tarafları ağır basmaktadır.
Barbus Semifasciolatus (Gold Altın Barbus)
Habitatı ve Anavatanı: Güneydoğu Çin
Beslenme Biçimi: Hem Etçil Hem Otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha küçük ve daha parlak renkte olurlar.
Yüzme Seviyesi: Orta-Tabana yakın
Üreme: Çok üreyen bir türdür. Yumurta saçarlar, 25 saat içinde yumurtalar çıkar. Akvaryum iyi bitkilendirilip gün ışığına karşı konursa 300'e varan yumurta elde etmek mümkündür.
Sıcaklık: 20°C - 24°C . Üreme için 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 8 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 70 litre
Su Sertliği: Orta
PH: 6.5 - 7.5
Genel Yorum: Pekçok renk varyeteleri vardır. Bakılması kolay türlerdendir. Geniş yüzme alanlı bitkili akvaryumları severler.
Barbus Titteya (Kiraz Barbus)
Coğrafik Kökeni: Sri Lanka
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul. Pek çok tür kuru yemi severek tüketir. Mümkün olduğu kadar fazla sıklıkta yemlemekte fayda var.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha kırmızı olur.Dişilerde ise turuncunun tonları hakimken daha şişkin bir vücut yapısına sahiptirler.
Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzeye yakın
Üreme: Yumurta saçarlar.Bol bitkili tanklarda üretim yapılabilir.Üremeye teşvik etmek için,doğasını taklit etmek adına su seviyesi düşürülmeli ve sıcaklık da 26 dereceye yükseltilmelidir.Üretim tankındaki su hafif asidik ve pH 6 dolaylarında olmalıdır.Üretimdeki en yüksek verimi üretim tankına sadece bir çift koyduğunuzda alırsınız.Yumurtlama işlemi genellikle bir dahaki sabahın ilk ışıklarıyla başlar ve birkaç saat içinde de biter.Yumurtalarını yerler, bir çifti yumurtlattıktan sonra ayırma şansınız yoksa akvaryuma bol java moss koymanız yumurta ve yavruların saklanması için faydalı olacaktır. Yapılabilecek bir diğer yöntem ise yumurtlama boyunca çifti azar azar yemlemektir ve böylece yenen yumurta sayısı azalır.Dolgun bir dişi bir yumurtlamada ortalama 300 kadar yumurta bırakır.Yumurtalar 24 saat içinde canlanır.
Sıcaklık: 23°C - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 4 - 5 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 40 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.5 - 7.0
Genel Yorum: Ömürleri 4-6 yıl kadardır. Doğada türleri tamamen tükenmiştir ancak kolay üredikleri için hobideki yerlerini korumaktalardır. Tetra türleri gibi birbirleriyle yakın temas halinde sürülerde bulunmasalar da, en az altı adet beslenmelidir. Tetrazon gibi kuyruk tırtıklayan agresif balıklarla bir arada tutulmamalıdır.Hafif yumuşak sudan hoşlanmalarına rağmen,su koşullarına diğer balıklar kadar duyarlı değillerdir.Yoğun bitkili ve birkaç kütük konulmuş tanklar balığın habitatına gayet uygundur.